Uutiskirjeet

Oletko rekrytoimassa? Kolme vinkkiä kustannustehokkaampaan rekrytointiin

Anita Rae
Oletko rekrytoimassa? Kolme vinkkiä kustannustehokkaampaan rekrytointiin

Etsitkö tiimiisi uutta osaajaa? Eikö työpaikkailmoituksesi tavoita sopivia hakijoita? Harkitsetko suorahaku- tai rekrytointikonsultin puoleen kääntymistä, mutta budjettisi on rajallinen? Lue alta, miten voit rekrytoida tehokkaammin ja edullisemmin.

Pula osaajista haastaa työmarkkinoitamme, ja erityisosaamista vaativiin työtehtäviin on monella alalla vaikeaa löytää ammattitaitoisia tekijöitä.

Kun rekrytoivan päällikön aika on kortilla, on osaajapulan keskellä luontevaa kääntyä rekrytointi- tai suorahakukonsultin puoleen. Ammattirekrytoija voi helpottaa sopivan osaajan löytämistä, mutta samalla rekrytoinnin kustannukset kasvavat huomattavasti.

Alla Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin jäsenyritys Jobblandin Head of Business Anita Rae listaa kolme vinkkiä, joiden avulla onnistut rekrytoinnissa kustannustehokkaasti.

1. Huolehdi, että työpaikkailmoitus tavoittaa oikean kohderyhmän

Valtaosa työnantajista etsii osaajia, joilla on jo työpaikka. Nämä osaajat eivät etsi aktiivisesti uutta työtä, vaikka saattavat olla valmiita vaihtamaan työpaikkaa sopivan tilaisuuden osuessa kohdalle. Työnhakusivustolla julkaistu ilmoitus ei todennäköisesti tavoita töissä olevia osaajia, ellei työpaikkaa markkinoida myös työnhakusivuston ulkopuolella.

Jotta työpaikkailmoitus tavoittaa oikean kohderyhmän, pitää sen näkyä siellä, missä osaajat viettävät vapaa-aikaansa. 85 prosenttia ruotsalaisista viettää aikaa sosiaalisessa mediassa päivittäin. Mainosta siis työpaikkailmoitustasi niissä sosiaalisen median kanavissa, joissa tavoittelemasi kohderyhmä on.

Työpaikkailmoituksen markkinointi digitaalisissa kanavissa on perinteistä suorahakua huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Kyse on digitaalisesta suorahausta, jossa algoritmit löytävät potentiaaliset osaajat puolestasi ja kannustavat heitä hakemaan avointa työpaikkaa.

2. Panosta työpaikkailmoituksen sisältöön

Jotta työpaikan markkinointi onnistuu, tarvitset houkuttelevan työpaikkailmoituksen. Hyvä työpaikkailmoitus vakuuttaa potentiaalisen osaajan siitä, miksi työpaikkaa kannattaa hakea ja kertoo, mitä uusi työ voi hänelle tarjota.

Yleinen työpaikkailmoituksiin liittyvä virhe on geneerinen teksti, joka ei anna ehdokkaalle riittävästi tietoa työtehtävästä, sen tavoitteista, työpaikan kulttuurista tai työn vetovoimatekijöistä.

Miten työpaikkailmoituksesta sitten saa houkuttelevan?

Konkreettinen kuvaus työtehtävistä, työkulttuurista, tiimistä, palkkauksesta, eduista ja kehittymismahdollisuuksista on hyvä perusta.

Vakuuttavan ilmoituksen tekeminen vie vähän enemmän aikaa, mutta se kannattaa. Työpaikkailmoitus voi olla ratkaiseva tekijä, kun ehdokas päättää hakea työpaikkaa.

Mitä enemmän tietoa ehdokkaalla on työpaikasta, sitä todennäköisemmin hän ymmärtää, sopiiko työ hänelle vai ei. Näin hyvä ilmoitus parantaa samalla rekrytoinnin osumatarkkuutta.

3. Tee työpaikan hakemisesta vaivatonta

CV, saatekirje ja 150 lisäkenttää täytettäväksi. Kuulostaako työnhakuprosessisi tältä? Liian monimutkainen hakulomake voi pahimmillaan saada ehdokkaan jättämään hakemisen sikseen, vaikka työpaikkailmoitus olisi saanut hänet kiinnostumaan tehtävästä.

80 prosenttia* Jobbland-työnhakusivuston käyttäjistä lukee työpaikkailmoituksia matkapuhelimellaan. Jos myös työpaikan hakeminen onnistuu helposti suoraan puhelimella, saat suurella todennäköisyydellä enemmän hakijoita.

Uudet tavat rekrytoida työntekijöitä säästävät rahaa.

Kilpailluilla osaajamarkkinoilla pärjätäkseen työnantajan on tärkeää toimia strategisesti ja ennakoivasti. Kun työnantajabrändisi on kunnossa ja potentiaaliset ehdokkaat tuntevat yrityksesi, on myös yksittäisissä rekrytoinneissa onnistuminen helpompaa eikä niihin tarvitse käyttää isoja rahasummia.

* Käyttäjätiedot osoitteesta Jobbland.se

Kuva: Tommi Haapaniemi / Duunitori

Jobbland – uusi tapa löytää

Jobbland.se on Ruotsin nopeimmin kasvava työnhakupalvelu, josta löytyy eniten avoimia työpaikkailmoituksia. Vuonna 2019 toimintansa aloittanut Jobbland on Suomen suurimman työnhakupalvelun Duunitorin sisaryhtiö. Jos haluat jutella Jobblandin asiantuntijoiden kanssa lisää moderneista ja kustannustehokkaista rekrytointitavoista, varaa aika maksuttomaan tapaamiseen.

Lue lisää:

Aiheeseen liittyvät artikkelit