Uutiskirjeet

Europcarin kyydissä yritys on vastuullisemmalla tiellä

Europcarin kyydissä yritys on vastuullisemmalla tiellä

Automarkkinat ovat myllerryksessä. Ilmasto- ja ympäristöön liittyvät kysymykset ovat tapetilla kuin myös se, kuinka vauhdikkaasti autoilu tulee sähköistymään. Tässä kokonaisuudessa Europcar näkee ja tarjoaa asiakkaillensa vain hyviä vaihtoehtoja.

Europcarin myyntijohtaja Omar Boughzou omaa pitkän ja monipuolisen kokemuksen automarkkinoista ja autokaupasta. Yksi asia autoilussa tulee Boughzoun mukaan aina pysymään ykkösprioriteettina: auto otetaan käyttöön vain tarpeen mukaan.

Ja jos tätä peruslähtökohtaa katsoo yritysautopäättäjän ja -autoilijan silmin juuri tänään, nähdään vallitseva aika Europcarissa mielenkiintoisena ja etenkin vastuullisia vaihtoehtoja täynnä olevana.

– Käyttövoimakeskustelu käy kiivaana. Yrityksillä on toisinaan hyvinkin kovat ja kireät tavoitteet kulkea kohti nollapäästöisyyttä. Tehokkuutta ja vihreitä arvoja vaaditaan autohankinnoissakin. Tässä markkinassa ja murrosvaiheessa me olemme yrityksille erinomainen kumppani monessakin kohtaa ja pystymme viemään yrityksiä vastuullisemmalle tielle varsin riskittömällä tavalla, toteaa Boughzou.

- Ja tämä yllättää asiakkaamme positiivisesti joka kerta. Meitä ei olla ehkä aiemmin nähty tässä valossa. Eli emme vain vuokraa autoja, vaan olemme yritykselle pikemminkin heidän liikkuvuuspalvelujen joustava kumppani.

Vastuullisia valintoja riskittömästi

Europcarilla ymmärretään autohankintoja tekeviä yrityspäättäjiä ja -autoilijoita hyvin: autoilun suunta on selkeä ja se on sähköinen. Mutta tällä tiellä riittää vielä muutamia mutkia kierrettävänä.

Yksi on esimerkiksi hankitun auton arvon muutoksen epävarmuus. Tyypillisesti yritykset tekevät kolmen vuoden leasingsopimuksia ja tämä voi olla ajallisesti tässä kohtaa kaikkea muuta kuin riskitön ratkaisu varsinkin sähkö- ja ladattavien autojen suhteen.

Tänään hankitun sähköauton arvo saattaa olla kolmen vuoden kuluttua ennakoitua pienempi. Lyhyempikestoiset ja joustavuutta tarjoavat sopimukset ja ratkaisut antavat yrityksille nyt enemmän mielenrauhaa.

- Yritykset arvostavat entistä enemmän joustavia vaihtoehtoja autopolitiikassaan. Sellaisia, joissa riskit ovat minimissä ja hyödyt maksimissa. Ja mielellään kokonaisuutta leimaisi vielä vahva vastuullinen malli ja ajattelu. Juuri tätä me voimme yrityksille nyt tarjota: vastuullisuutta, joustavuutta ja riskittömyyttä, alleviivaa Boughzou.

- Meiltä yritys saa autoja halutessaan päiväksi, viikoksi, kuukaudeksi tai vaikka vuodeksi. Juuri siksi ajaksi, mikä on yritykselle paras ratkaisu.

Mitä saisi siis olla?

Europcarin kalustosta noin kaksi kolmasosaa on ladattavia ja täyssähköisiä autoja. Vaikka suunta autojen hankinnoissa on sähköinen, pidetään Europcarissa tärkeänä, että heiltä löytyy asiakkaille myös polttomoottorilla varustettuja autoja.

- Suomi on pitkien etäisyyksien maa ja tulee sitä aina myös olemaan. Siksi painotammekin asiakkaillemme, että auto tulee hankkia tarpeen mukaan. Polttomoottorilla kulkeva menopeli on edelleen järkevä ratkaisu monelle.

- Mitä joustavammin pystymme palvelemaan asiakkaitamme ja tarjoamaan heille tarpeet täyttäviä ratkaisuja, sitä paremmalla tiellä kuljemme. Ladattava hybridi tai sähköauto on jo monelle se ainoa vaihtoehto, kun taas toisille se on taloudellinen ja vähäpäästöinen polttomoottorilla hyrräävä ”perinteinen” auto.

- Aina siis tarpeen mukaan. Se on meidän menestyksemme peruslähtökohta yhdessä joustavien ratkaisujen ja kokonaisvaltaisen palvelun lisäksi, tähdentää Boughzou.

Lopuksi Boughzou iloitsee vielä siitä, kuinka positiivisesti ja vastaanottavaisesti yritykset ovat ottaneet vastaan Europcarin uudentyyppiset ratkaisut kestävämpään yritysautoiluun.

– Tässä mallissa voittavat kaikki. Asiakas, me ja tämä arvokas maapallomme. Joustavammin, riskittömämmin ja vihreämmin sekä asiakkaan kantilta vielä kustannustehokkaammin.

- Meistä tuntuu hyvältä kulkea edelläkävijänä ja tietynlaisena uudistajana juuri siinä, kuinka vastuullisesti yritykset ja työsuhdeautoilijat voivat tehdä ja toteuttaa autohankintojaan meidän kanssamme. Se on merkityksellistä, päättää Bougzou.

Aiheeseen liittyvät artikkelit