Menneet tapahtumat

Webinaaritallenne: Saksan ulkomaankauppakamarit palveluksessanne

Webinaaritallenne: Saksan ulkomaankauppakamarit palveluksessanne

Saksan vientimenestyksen salaisuus myös suomalaisyritysten palveluksessa: 93 maan kansainvälinen kauppakamariverkosto.

Suomalaiset yritykset voivat hankkia Saksan ulkomaankauppakamareiden kansainvälistymispalveluita kaikkialla maailmassa samoilla ehdoilla kuin saksalaisyritykset.  Tämä on mahdollisuus, josta Suomalais-ruotsalainen kauppakamari haluaa kertoa jäsenilleen ja verkostolleen. Näistä palveluista kuulet lisää 8.11.2022 klo 14.00–15.30 järjestettävässä webinaarissa. 

Katso webinaarin tallenne

Ulkomaankauppakamareiden kansainvälinen verkosto

Saksan ulkomaankauppakamareiden kansainvälinen verkosto toimii 93 maassa ja siihen kuuluu yli 150 toimipistettä ja 2 000 asiantuntijaa. 
Suomalaisilla yrityksillä on vuodesta 2017 ollut mahdollisuus ostaa neuvonta- ja kansainvälistymispalveluita Saksan ulkomaankauppakamareiden (AHK) toimistoilta eri puolilla maailmaa.  

Kyseessä on Suomen Keskuskauppakamarin ja Saksan teollisuus- ja kauppakamareiden keskusjärjestön (DIHK) sekä Helsingissä toimivan Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin (AHK Finnland) välinen sopimus. Ainoastaan Tanskalla ja Kroatialla on vastaavanlainen sopimus Saksan kauppakamarijärjestön kanssa. Tähän mennessä yli 20 suomalaisyritystä on käyttänyt näitä palveluita muilla markkinoilla kuin Saksassa, tunnetuin näistä on huonekaluvalmistaja Isku.  

Suomalaiset yritykset voivat ottaa yhteyttä Saksalais-Suomalaiseen Kauppakamariin, joka kartoittaa sopivan AHK-kontaktin kohdemaassa.   

Webinaarissa Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin toimitusjohtaja Jan Feller sekä DIHK:n Kansainvälisten asioiden Innovaatio- ja Kestävän Kehityksen johtaja Kira Potowski kertovat suomalaisille yrityksille tarjolla olevista mahdollisuuksista ja palveluista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit