Tussitaikurit toteutti Suomalais-ruotsalaiselle kauppakamarille kaksi piirrosvideota

Tussitaikurit toteutti Suomalais-ruotsalaiselle kauppakamarille kaksi piirrosvideota

Suomalais-ruotsalainen kauppakamari halusi kertoa suomalaisille yrityksille, miksi Ruotsin markkinoille kannattaa mennä, ja miksi silloin kannattaa kääntyä kauppakamarin puoleen. Viestinnän välineeksi valikoitui Tussitaikurien piirrosvideo, ja lopulta toteutettiin videot “Mikko vie firman Ruotsiin” ja “Asiantuntevaa apua Ruotsin markkinoille”, joissa kauppakamarin ilosanomaa Ruotsin valloittamisesta kerrotaan pienen tarinallisuuden ryydittämänä.

Tämä artikkeli sisältää tietoa jäseniltämme

Muistatko kun Kylli-täti kertoi lapsille satuja ja piirsi lumoavia kuvia samaan aikaan? Juuri tästä piirrosvideoissa on kyse, ja nimenomaan Kylli-täti on ollut myös Tussitaikurien inspiraation lähde. Piirrosvideossa piirtäjä kuvittaa tarinaa puhujan kertomuksen tahdissa. Piirtämisen ja jatkuvasti etenevän kuvan seuraaminen pitää otteessaan ja vangitsee katsojan mielenkiinnon.

Piirrosvideo erottuu mediatulvasta myös selkeydellään. Kuvituksen, tekstin ja puheen yhteistyöllä voidaan selittää monimutkaisia asioita ja laajoja kokonaisuuksia tiiviillä ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Piirrosvideoiden erityinen vahvuus on syy-seuraussuhteiden sekä erilaisten logiikoiden, ilmiöiden ja konseptien jäsentäminen ja havainnollistaminen. Piirrosvideo on myös tiivis kerronnan tapa: lyhyelläkin videolla saadaan kerrottua paljon, kun puheen lisäksi myös piirroksia käytetään viestin välittämiseen.

Lisäksi piirrosvideo on hyvä lääke siihen, että valitettavasti moni tärkeä asia on kuolettavan tylsä. Tekstin ja kuvan leikittelevä huumori ja hauskat vertauskuvat auttavat pitämään katsojan mielenkiinnon yllä videon loppuun asti, vaikka aiheena olisi Saharaakin kuivempi juttu. Piirrosvideolla tarina kietoutuu maagisesti kuviin ja tempaa katsojan mukaansa. Tiedätkö sen tunteen, kun sankari on jäämäisillään alakynteen, etkä malta laskea kirjaa kädestä tai olla katsomatta sarjan seuraavaa jaksoa? Samalla intensiteetillä voidaan kertoa kaikenlaisia viestejä, kun ne muotoillaan huolella.

Tussitaikurit on toteuttanut videoita myös Ruotsin markkinoilla toimiville yrityksille. Esimerkiksi syväkeräysastioistaan tunnettu Molok Oy on toteuttanut kaksi piirrosvideota, joissa esitellään syväkeräyksen hyötyjä ja kerrotaan miten MolokDomino toimii pientaloalueilla.

”Piirrosvideo havainnollistaa asiakkaalle nopeasti tuotteen idean. Video toimii niin verkkosivuilla kuin myyjien työvälineenä kentälläkin. Myös Molokin brändi näkyy videoilla hyvin.”
-Mira Oravamäki, viestintäsuunnittelija, Molok Oy

Tussitaikurien erityinen vahvuus on timanttiseksi hiottu videon tekemisen prosessi, joka näkyy asiakkaalle siten, että videon tekeminen Tussitaikurien kanssa on selkeää ja vaivatonta. Tussitaikurit panostaa asiakkaan kuunteluun ja siihen, että videosta saadaan nimenomaan asiakkaan näköinen. Asiakas otetaan mukaan ideoimaan videota ja tekemään valintoja sen sisällöstä, mutta silti ajallinen panostus jää asiakkaan osalta hyvin kohtuulliseksi ja useimmiten jopa odottamattoman pieneksi. Selkeästä prosessista Tussitaikurit on saanut kiitosta muun muassa Vestelli Oy:ltä, joka markkinoi Biopuhdistaja-tuotesarjaansa Ruotsin markkinoilla Tussitaikurien piirrosvideon avulla.

”Erityiskiitosta Tussitaikureille täytyy antaa selkeästä prosessista, jolla piirrosvideoita tehdään. Videoita tehdään suunnitellusti ja kaikella tekemisellä on selvä järjestys, mikä näkyy myös lopputuloksessa. Minut yllätti täysin se, kuinka pieniä toimenpiteitä meidän puolelta vaadittiin siihen, että videon tekeminen meni hienosti eteenpäin.”
-Joona Linna, hallituksen puheenjohtaja, Vestelli Oy.

Uusin Ruotsin valloitusta varten tehty piirrosvideo on Tom Allen Senera Oy:n kesäinen video, jossa esitellään hukkalämmön talteenottoratkaisu, joka vähentää merkittävästi ruokakauppojen lämmitysenergian kulutusta jopa 95 %. Millaisen asian sinä haluaisit kertoa ruotsalaisille?

Aiheeseen liittyvät artikkelit