Uutiset

FINSVE vierailee Itä-Suomessa

Tua Takasu
FINSVE vierailee Itä-Suomessa

Itä-Suomea koettelevat Venäjän markkinoiden menetys sekä talouspakotteet. Suomalais-ruotsalainen kauppakamari lähtee kiertueelle Lappeenrantaan, Joensuuhun ja Kuopioon kertoakseen Ruotsin markkinoista ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista suomalaisille yrityksille.

Itä-Suomea koettelevat Venäjän markkinoiden menetys sekä talouspakotteet. Myös työvoimapula ja heikommat liikenneyhteydet muuhun Suomeen hiertävät elinkeinoelämää. Aikaisemmin Venäjän markkinoilla toimineet yritykset ovat viime vuosina joutuneet löytämään uusia, vaihtoehtoisia vientimarkkinoita ja sopeutumaan niillä vallitseviin uusiin toimintaympäristöihin.

Sopeutuminen ei ole helppoa; logististiikan, jakelukanavien sekä vienti-, tuonti- ja tullikäytäntöjen selvittäminen uusilla kohdemarkkinoilla tuottaa yritykselle lisäkustannuksia. Kaikesta huolimatta ovat monet Venäjän markkinoilla aktiivisesti toimineet suomalaiset yritykset onnistuneet löytämään uusia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita uusilta markkinoilta ja näin pystyneet uudistamaan toimintansa. Ruotsi kuuluu suomalaisyritysten tärkeimpiin vientimaihin ja Suomalais-ruotsalaisessa kauppakamarissa olemme huomanneet kiinnostuksen Ruotsin markkinoita kohtaan lisääntyneen.

FINSVE lähtee kiertueelle Lappeenrantaan, Joensuuhun ja Kuopioon kertomaan Ruotsin markkinoista ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista suomalaisille yrityksille. Tapahtumat ovat avoimia kaikille kiinnostuneille ja toivotamme jäsenet ja kumppanit tervetulleiksi paikan päälle! Ilmoittautuminen ja lisätiedot: tua.takasu@finsve.com

Lappeenranta 18.3, Joensuu 19.3, Kuopio 20.3.

Aiheeseen liittyvät artikkelit