Menneet tapahtumat

Ovatko ympäristömaksut este Suomen ja Ruotsin väliselle kaupankäynnille?

Ovatko ympäristömaksut este Suomen ja Ruotsin väliselle kaupankäynnille?

Suomalais-ruotsalainen kauppakamari, Viking Line ja Ruotsin merenkulkujärjestö Svensk Sjöfart kertovat siitä, kuinka yhdessä voimme toimia Itämeren ympäristön hyväksi

Itämeri ei ole pelkästään uhanalainen sisämeri vaan myös Pohjoismaiden kaupankäynnin kannalta erittäin tärkeä rahtiväylä. Meidän on kaikkien panostettava Itämeren yli kulkevan laivaliikenteen jatkumiseen ja siksi on välttämätöntä, että kuljetuspalveluja ostavat teollisuus- ja kaupankäyntialan yritykset toimivat yhteistyössä laivavarustamojen ja logistiikkayritysten kanssa edistääkseen kestäviä ratkaisuja.

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi seminaariin, joka järjestetään Suomen suurlähetystön tiloissa Tukholmassa 19. syyskuuta. Suomalais-ruotsalainen kauppakamari, Viking Line ja Ruotsin merenkulkujärjestö Svensk Sjöfart kertovat siitä, kuinka yhdessä voimme toimia Itämeren ympäristön hyväksi. Tarjoamme aamiaisen.

Ohjelma

Viking Linen rahtijohtaja Harri Tamminen, Viking Linen vastuullisuuspäällikkö Dani Lindberg ja Svensk Sjöfartin vastuullisuuspäällikkö Fredrik Larsson, joka vastaa ympäristö- ja ilmastokysymyksistä, kertovat merenkulun kestävyyttä koskevista haasteista. He antavat konkreettisia esimerkkejä siitä, kuinka ympäristöön vaikuttavat haittatekijät saadaan nopeasti pienenemään vastauksena kuluttajien ja yhteiskunnan vaatimuksiin kestävistä ratkaisuista. Moderaattorina toimii Maritimt Forumin toiminnanjohtaja Carolina Kihlström.

Ilmoittaudu

Aamiaisseminaarin tiedot

Aika: Torstai 19. syyskuuta klo 08.00-09.30.
Paikka:
Suomen suurlähetystö, Gärdesgatan 11, Tukholma.
Ilmoittautuminen:
Viimeistään 12. syyskuuta ilmoittautumislomakkeesta
Muuta:
Seminaari on maksuton Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin jäsenille ja kutsuvieraille. Paikkoja on rajoitetusti.

Taustaa

Yli 90 prosenttia kaikista Ruotsiin menevistä ja Ruotsista tulevista tavaroista kulkee meren yli. Yksittäisesti nähden suurin päästöjen lähde on polttoaine. Ensimmäisenä laivavarustamona Itämerellä ja osana vihreän väylän etabloimista Tukholman ja Turun välille, Viking Line tarjoaa nykyään biokaasulla kulkevia rahtikuljetuksia. Biokaasu vähentää päästöjä jopa 90 prosentilla perinteiseen meridieseliin verrattuna. Ruotsin merenkulkuorganisaatio Svensk Sjöfart työskentelee aktiivisesti kehittääkseen merenkulun ympäristö- ja ilmastoagendaa, erityisesti Fit for 55 ja EU:n ilmastolainsäädäntöön nähden.

Arrangörernas logotyper
Aiheeseen liittyvät artikkelit