Menneet tapahtumat

Vientiklinikka: Ruotsin markkinoille 30.3.2023

Vientiklinikka: Ruotsin markkinoille 30.3.2023

Pohditko Ruotsin markkinoille menoa, mutta mietit miten se kannattaisi tehdä? Tai oletko jo tehnyt kaupallisia kokeiluja naapurimaassa, mutta haluaisit varmuutta toimintaan?

Maaliskuun lopussa sinulla on maksuton mahdollisuus keskustella Ruotsin markkinoista ja saada vastauksista mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Ilmoittaudu mukaan FINSVE:n, Pundan ja Rantalaisen vientiklinikkaan Scandic Helsinki HUB:ssa 30.3.2023 klo 14–17.

Seminaarin tiedot:

Aika: Torstai 30. maaliskuuta 2023 klo 14–17. Rekisteröityminen alkaa klo 13.30.
Paikka:
 Scandic Helsinki HUB, Annankatu 18, Helsinki.
Ilmoittautuminen: Viimeistään 26. maaliskuuta osoitteessa finsve.com/vientiklinikka
Muuta: Seminaari on maksuton. Paikkoja on rajoitetusti. Seminaari alkaa rekisteröitymisellä ja kahvitarjoilulla. Seminaarin jälkeen on mahdollista jatkaa keskustelua ja verkostoitumista.

Ilmoittaudu

Myyntistrategiat ja järjestäytymismallit

Asiantuntijat pohjustavat keskustelua erilaisten myyntistrategioiden ja juridisten järjestäytymismallien pohjalta. Iltapäivän aikana puhutaan brändistä, myynnin johtamisesta, markkinaodotuksista, markkinoinnista, eri yhtiömalleista, niiden viranomaisvaatimuksista ja verotuksesta. Mutta ennen kaikkea osallistujien kysymykset ovat pääroolissa. Haluamme kuulla ja jakaa kokemuksia vientiin ja liiketoiminnan Ruotsiin laajentumiseen liittyen, sekä löytää niihin parhaita mahdollisia ratkaisuja. Tilaisuuden moderaattorina toimii Patrik Lindfors Suomalais-ruotsalaisesta kauppakamarista.

Tilaisuuden sisältö:

Teema 1: Markkinoille tulo

 • Markkinoiden hahmottaminen ja laajenemisen mallit
 • Asiakasodotukset (B2B ja B2C)
 • Neuvottelut ja kaupalliset keskustelut

Teema 2: Yhtiön perustaminen ja työnantajana toimiminen

 • Eri yhtiömuotojen erot ja kirjaukset emoyhtiöön
 • Työnantajana toiminen ja toimipisteen perustaminen
 • Palkanmaksu ja eläkkeet

Teema 3: Rekrytoinnit ja alueelliset erot

 • Alueelliset erot
 • Työvoimaan saatavuus ja rekrytointi
 • Kulutustottumukset ja kulutusvoiman kehitys

Teema 4: Taloushallinto

 • Tilivuoden velvoitteet
 • Taloushallinto ja paikallinen pankki
 • Verotus ja osinkojen jako

Ilmoittaudu

Seminaarin puhujat

Tero Fonsén

Punda Globalin Ruotsin maajohtaja Tero Fonsén on toiminut kansainvälisen kaupan parissa vuosikymmeniä. Viimeiset 13 vuotta Ruotsissa, joista kuusi vuotta Pundassa auttaen suomalaisia yrityksiä etabloitumaan markkinoille pysyvästi. Teron erikoisosaamisalue on myynnissä ja sopimussuhteiden luomisessa.

Riikka Hackselius-Fonsén

Punda Globalin toimitusjohtaja Riikka Hackselius-Fonsén on ollut mukana satojen yritysten kansainvälistymishankkeissa. Hänen ennakointi- ja strategiaosaamisensa sekä näihin liittyvät kirjansa ovat saaneet arvostusta kansainvälisellä tasolla. Esimerkiksi Bloomberg julkaisi hänestä artikkelin 2020.

Albert Wikström

Albert Wikström toimii Rantalaisen kansainvälisen yksikön myyjänä. Albert tarjoaa asiakkailleen laajaa taloushallinnon osaamista, tavoitteenaan tehdä suomalaisista yrityksistä kilpailukykyisempiä taloushallinnon automatisoinnin avulla. Hänelle on kertynyt runsaasti kokemusta niin kansainvälisistä tilintarkastustehtävistä, taloushallinnon ohjemistoalalta kuin konsulttina toimimisestakin. Albert on myös työskennellyt PwC Tukholman yksikössä vuonna 2011.

Mira Rajanti

Mira Rajanti toimii Rantalaisen yritys- ja verotusjärjestelyt -tiimissä arvonlisäverotuksen asiantuntijana. Hän on työskennellyt erilaisten arvonlisäverotusta koskevien kysymysten parissa niin konsulttina, kuin veroasiantuntijana Verohallinnossa. Hän on auttanut useita yrityksiä Ruotsiin liittyvien arvonlisäverovelvoitteiden selvittelyssä.

Lisätietoja järjestäjistä

Punda Global on yritysten apuna kansainvälistymistä pohdittaessa ja kansainvälisiä operaatioita tehdessä. Yritys voi hyödyntää Pundan ammattilaisten osaamista markkinakartoitusten ja -strategioiden teossa, brandin rakentamisessa sekä käytännön myyntityön ja markkinoinnin toteuttamisessa. Yrityksen laaja toimijaverkosto takaa asiakkaille kokonaisvaltaiset ratkaisut liiketoiminnan kansainväliseen laajentumiseen. www.punda.fi

Rantalainen on Suomen suurin tilitoimisto, jonka asiakkaita palvelee 1 200 ammattilaista. Rantalainen tarjoaa paikallisesti kattavat ja nykyaikaiset taloushallinnon palvelut kaikenkokoisille yrityksille ja muille organisaatioille. Yrityksellämme on kattavat asiantuntijapalvelut, jotka tarjoavat apuaan myös kansainvälisille yrityksille ja kotimaisille yrityksille, jotka tähtäävät kansainvälisille markkinoille. www.rantalainen.fi 

Ilmoittaudu

Punda ja Rantalainen logot

Aiheeseen liittyvät artikkelit