Menneet tapahtumat

Näin kulttuuria viedään maailmalle

Näin kulttuuria viedään maailmalle

Miten muotoilua, taidetta ja kirjallisuutta viedään maailmalle? Kuinka onnistua toimeksiantojen saamisessa ulkomailta? Millaisessa roolissa agentit ja kuraattorit ovat, kun tähtäimessä on pääsy kansainvälisille markkinoille?

Kulttuurialan tekijöille, yrityksille ja freelancereille suunnatussa webinaarissamme kulttuurin ja yritysmaailman asiantuntijat kertovat, millaisia mahdollisuuksia kulttuurille on kansainvälisillä markkinoilla ja mitä menestymiseen vaaditaan.

Keskustelemassa aiheesta ovat kirjailija Kjell Westö, kuraattori ja galleristi Katja Hagelstam, yritysjohtaja ja hallitusammattilainen Mirkku Kullberg, PR-agentti Anna Tillgren sekä kuraattori Linda Wallenberg. Tilaisuuden vetäjänä toimii kulttuurituottaja Johanna Stenback.

Tapahtuman tiedot

Päivä ja aika: Keskiviikko 9. joulukuuta 2020 klo 15:00-16:45 Suomen aikaa (14:00-15:45 Ruotsin aikaa).
Ilmoittautuminen:
Viimeistään 6. joulukuuta 2020 osoitteessa finsve.com/kulttuuri
Kieli:
Ruotsi. Simultaanitulkkaus suomeksi.
Muuta:
 Tapahtuma on maksuton.

Ilmoittautuminen


Alustava ohjelma
  • 15.00-15.10 Avaus 
    Kjell Skoglund ja Johanna Stenback
  • 15.10-15.30 Mirkku Kullberg ja Katja Hagelstam
  • 15.30-15.50 Linda Wallenberg
  • 15.50-16.10 Anna Tillgren ja Kjell Westö
  • 16.10-16.45 Keskustelua ja kysymyksiä

Suomalais-ruotsalainen kauppakamari varaa oikeudet ohjelman muutoksiin.


Puhujat
Kjell Westö
Kjell Westö

Kjell Westö
Kjell Westö, (s. 1961) on Suomen keskeisimpiä kirjailijoita, jonka teoksia on käännetty yli 20 kielelle. Hänen romaaninsa Missä kuljimme kerran (2006) sai Finlandia-palkinnon, ja sama teos merkitsi läpimurtoa myös Ruotsissa. Kirjastaan Rikinkeltainen taivas (2017) hän sai Svenska Litteratursällskapetin suurimman huomionosoituksen, Karl Emil Tollanderin palkinnon. Hänen viimeisimpiin kirjoihinsa kuuluu 7+7: levottoman ajan kirjeitä (2019), jossa hän käy kirjeenvaihtoa kirjailija Juha Itkosen kanssa. Uusin, tänä syksynä ilmestynyt romaani Tritonus on moderni ja vastustamaton kertomus musiikista, yhteenkuuluvuudesta, menestyksestä ja yksinäisyydestä. Romaani sai Svenska Ylen kirjallisuuspalkinnon 2020.

Johanna Stenback
Johanna Stenback

Johanna Stenback
Johanna Stenback toimii toimitusjohtajana ja tuottajana tuotantoyrityksessä All Things Content Oy Ltd. Stenback toimi aikaisemmin public service -sektorilla Ylen tv-tuotannossa ja vuosien mittaan hänestä on tullut yksi kulttuuri- ja tapahtuma-alan etevimmistä tuottajista. Jo 20 vuotta alalla toiminut Johanna on kerännyt sekä kansainvälistä, pohjoismaista että kansallista kokemusta. All Things Content sisältyy Moomin Characters -konserniin.

Mirkku Kullberg
Mirkku Kullberg

Mirkku Kullberg
Mirkku Kullberg on visionääri, joka toimii elinkeinoelämän ja kulttuurin saroilla. Hän on ollut toimitusjohtajana Artekilla ja Grünsteinilla ja toiminut johtavissa tehtävissä Nansossa ja sveitsiläisessä Vitra-konsernissa. Hän on myös toiminut Kämp Groupin markkinointijohtajana. Mirkulla on kattava kokemus tavaramerkkien rakentamisesta, monikanavaisista jakelustrategioista sekä yritysten ja tavaramerkkien rakennemuutoksista. Hän toimii tällä hetkellä Alvar Aalto -säätiön puheenjohtajana ja on skandinaavisen designin ja modernin asumisen vahvimpia vaikuttajia.

Katja Hagelstam
Katja Hagelstam

Katja Hagelstam
Kuraattori ja galleristi Katja Hagelstam on perustanut tunnetun helsinkiläisen gallerian Lokal joka nostaa esille suomalaista taidetta ja designia. Hänen intohimonaan on yhdistää ihmisiä ja lahjakkuuksia sekä tarjota alusta, jolla luovuus voi kasvaa ja kukkia. Hagelstam on toiminut valokuvaajana yli 30 vuoden ajan ja hänellä on ehdoton sormituntuma laadun, yksityiskohtien ja ajattoman estetiikan saralla. Hänen keskeisiä alojaan ovat sisutus, arkkitehtuuri ja taide, ja hän on järjestänyt noin 60 näyttelyä sekä Suomessa että ulkomailla.

Linda Wallenberg
Linda Wallenberg

Linda Wallenberg
Kuraattori ja taidekonsulentti Linda Wallenberg työskentelee kansainvälisen nykytaiteen parissa. Hän on käynnistänyt ja pyörittänyt useita kulttuurialan ja elinkeinoelämän välisiä yhteistyöprojekteja. Kuraattorina hän on työskennellyt Charlotte Gyllenhammarin, Ann Hamiltonin, Jenny Holzerin ja Maya Linin laajamittaisten teosten parissa sekä järjestänyt vastavalmistuneiden taiteilijoiden ryhmänäyttelyitä. Yhteistyössä kuntien kanssa hän on myös työskennellyt julkisen taiteen parissa, tuottanut näyttelyitä ja johtanut julkisia hankkeita. Taidekonsulentin roolissaan hän on lisäksi käynnistänyt ja kehittänyt digitaalisen palvelun, konstivastmanland.se, yhteistyöprojektina ostoskeskusten kanssa

Anna Tillgren
Anna Tillgren

Anna Tillgren
Anna Tillgren pyörittää omaa PR- ja viestintätoimistoaan Anna Tillgren AB. Ennen yrityksensä perustamista hän toimi 17 vuotta PR- ja viestintävastaavana kustantamossa Albert Bonniers Förlag. Lisäksi hän on työskennellyt kustantamossa Bokförlaget Natur och Kultur sekä Rönnellin antikvariaatissa Tukholmassa. Nykyään Anna toimii yhteistyössä useiden, Albert Bonnierin kustantamolla ilmestyvien kirjailijoiden sekä muiden toimeksiantajien kanssa. Vuodesta 2018 lähtien Anna Tillgren tekee yhteistyötä Schildts & Söderströmin kanssa, jossa hänen tehtävänään on tuoda suomenruotsalaisille kirjailijoille enemmän näkyvyyttä Ruotsissa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit