Menneet tapahtumat

Luovuus, tie menestykseen

Luovuus, tie menestykseen

Kokemukset ja storytelling ovat monelle yritykselle brändin rakentamisen perusta. Se vaatii vuorostaan luovan ajattelutavan jatkuvaa ylläpitämistä ja kehittämistä. Miten yritys voi hakea inspiraatiota luovilta elinkeinoilta ja soveltaa sitä omaan toimintaansa? Kuinka luovuusprosessia tulisi käyttää, jotta se inspiroisi ja vahvistaisi liiketoimintaa? Näistä kysymyksistä puhutaan Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin seminaarissa Turussa 11. joulukuuta 2019.

Puhujat:

- Bengt Kristersson Uggla

- Susanna Rahkamo

- Linus Almqvist

- Johanna Stenback

Seminaari alkaa klo 13:00. Lounasbuffet ja kahvi/tee alkaen klo 12:00.

Seminaarin kielet ovat ruotsi ja englanti. Ei ilmoittautumismaksua. Ilmoittautuminen viimeistään 4. joulukuuta.

Bengt Kristensson Uggla

Bengt Kristensson Uggla on filosofian ja yrityksen johtamisen Amos Andersonprofessori Åbo Akademissa. Hän on elämänkatsomuksen dosentti Uppsalan yliopistossa ja on aikaisemmin toiminut useissa eri yliopistoissa. Kristensson Uggla on suosittu luennoitsija ja hän on myös aikaisemmin toiminut IFL:n (Institutet för företagsledning) rehtorina. Här on kirjoittanut lukuisia artikkeleita ja noin viisitoista kirjaa, joista viimeisin julkaistiin syksyllä 2019: "En strävan efter sanning: Vetenskapens teori och praktik".

Johanna Stenback

Johanna Stenback on audiovisuaalinen kulttuuri- ja tapahtumantuottaja, joka palaa luovuuden, yrittelijäisyyden ja uusien ideoiden puolesta. Yhdeksän vuoden ajan Johanna toimi viihde- ja elämäntyyliohjelmien tuottajana YLE:n ruotsinkielisissä kanavissa. Vuonna 2011 hän perusti oman tuotantoyrityksensä Jokolowskin. Samaan aikaan hän oli mukana tekemässä luksusbassosoittimia valmistavasta Tom Stenback -perheyrityksestä kansainvälisen yrityksen. Nykyään Stenback työskentelee sisältö- ja tapahtumatuotannon parissa Moomin Characters -konsernissa.

Johanna Stenbackin laajaan kokemukseen tapahtumatuotannosta sisältyvät mm. Strömsö, Mat så in i Norden, Venlagaala, BY-finnish illustration for children, Project LIV rf. ja Pohjoismaiden neuvoston palkinnonjako. Stenbackin tuleviin isompiin tuotantoihin kuuluvat lisäksi #VÅRTHAV -kampanja sekä Tukholmassa järjestettävä Tove-festivaali.

Susanna Rahkamo

Susanna Rahkamo on yrittäjä, jonka toimitaideana on auttaa yrityksiä ja organisaatioita kehittymään käyttäen luovuutta ja innovaatiota kimmokkeinaan. Hän väitteli tohtoriksi väitöskirjalla, jonka aiheena oli luovuuden merkitys huippusuorituksille. Ammattiurheilijana hän on muun muassa voittanut Euroopan mestaruuden ja MM-hopeaa kaunoluistelussa. Rahkamolla on useita merkittäviä luottamustehtäviä urheilun saralla ja hän toimii mm. Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtajana sekä Euroopan olympiakomiteoiden Culture and Legacy Commissionin puheenjohtajana.

Linus Almqvist

Linus Almqvist muutti opiskelujensa jälkeen Tukholmaan ja on toiminut näkyvässä roolissa markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä muun muassa Vattenfallilla, SASilla, Barillalla, Arlalla ja Barncancerfondenilla. Tänä päivnä hän toimii viestintäpäällikkönä Rambollilla ja Ruotsin ilmoittajaorganisaation toimeenpanovaliokunnan puheenjohtajana. Almqvist on useaan kertaan palkittu luovasta markkinointi- ja brändiviestinnästä. 1990-luvulla hän oli rap-artistina bändissä nimeltä Pumpa På. Tänä vuonna hän toimii lisäksi myös Ruotsin ilmoittajaorganisaation teho- ja luovuuskilpailun valamiehistön puheenjohtajana. Kilpailussa nimeltä 100-wattaren (markkinointiviestinnän Ruotsin mestaruuskilpailu) palkitaan Ruotsin tehokkain ja luovin viestintäpanostus vuonna 2019.

Aiheeseen liittyvät artikkelit