Uutiskirjeet

Kalenteri täynnä ohjelmaa loppusyksyllä ja keväällä

Kalenteri täynnä ohjelmaa loppusyksyllä ja keväällä

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin tapahtumakalenteri on loppuvuoden ja ensi vuoden alkupuoliskon osalta täynnä tapahtumia. Ohjelmassa on monia mielenkiintoisia seminaareja ja tilaisuuksia sekä Suomessa että Ruotsissa. Puhujina on tavalliseen tapaan sekä elinkeinoelämän ja politiikan huippunimiä että useiden eri alojen menestyneitä ja kiinnostavia yrittäjiä.

Helsingissä järjestetään 3. joulukuuta loppusyksyn suuri seminaaritapahtuma. Pidämme päivän aikana seminaarin Silja Symphony -laivalla. Aiheena on Suomi ja Ruotsi globaalilla näyttämöllä. Seminaarissa puhuvat muun muassa Suomen elinkeinoministeri Katri Kulmuni ja Ruotsin entinen pääministeri Fredrik Reinfeldt. Mukana ovat myös Stora Enson toimitus- ja konserninjohtaja Karl-Henrik Sundström, Bolidenin toimitus- ja konserninjohtaja Mikael Staffas sekä Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n johtaja Emilia Kullas. Seminaarin juontajana toimii KSF Median toimitusjohtaja Anna Hellerstedt.

Samana iltana, 3. joulukuuta, järjestämme yhdessä Ruotsin suurlähetystön kanssa iltaseminaarin. Siinä laajennamme näkökulmaa ja tarkastelemme Pohjolaa epävakaassa maailmassa. Tässäkin seminaarissa on mukana Fredrik Reinfeldt, ja hän saa seurakseen kaksi kansanedustajaa: Elina Lepomäen Kokoomuksesta ja Anders Adlercreutzin Ruotsalaisesta kansanpuolueesta. Keskustelua johdattelee tunnettu Ylen Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel.

Viikkoa myöhemmin, 11. joulukuuta, järjestämme seminaarin Luovuus, tie menestykseen. Seminaari pidetään Turussa, ja käsittelyssä ovat kokemukset ja tarinallistaminen yrityksen brändin rakentamisen perustana. Amos Anderson professori Bengt Kristensson Uggla Åbo Akademista sekä Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtaja Susanna Rahkamo, Ramboll Ruotsin viestintäjohtaja Linus Almqvist ja Moomin Characters -konsernin sisältö- ja tapahtumatuottaja Johanna Stenback kertovat, miten yritykset voivat saada innoitusta luovilta aloilta ja ottaa niiltä toimintaansa vaikutteita.

Ansaitun joulutauon jälkeen on kevään ohjelman vuoro. Tukholman Grand Hôtelissa järjestettävää kevätlounasta lienee jo pidettävä jonkinlaisena instituutiona. Kevätlounaan ajankohta on 1. huhtikuuta.

Aivan kesän kynnyksellä, tarkemmin sanoen 26. toukokuuta, järjestämme Helsingissä kauppakamarin vuosikokouksen yhteydessä suuren seminaarin. Tähän mennessä puhujiksi ovat lupautuneet Investorin hallituksen puheenjohtaja, Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin valtuuston puheenjohtaja Jacob Wallenberg, AstraZenecan hallituksen puheenjohtaja Leif Johansson, Business Swedenin toimitusjohtaja Ylva Berg sekä Stora Enson tuleva toimitusjohtaja Annica Bresky.

Näiden huipputason tapahtumien lisäksi kauppakamari järjestää joitakin pienempiä tilaisuuksia. Jo nyt voimme paljastaa, että yksi kevään seminaareista käsittelee erittäin ajankohtaista aihetta, nimittäin tekoälyä.

Sinä, jäsenemme, olet aina lämpimästi tervetullut kaikkiin seminaareihimme. Toivomme, että voit osallistua niistä mahdollisimman moneen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit