Uutiskirjeet

FINSVE:n jäsentutkimus 2019

Patrik Lindfors

Valtaosa jäsenistä sanoo FINSVE:n toiminnan parantuneen

Suomalais-ruotsalainen kauppakamari sai jäseniltään hyvät arvosanat vuoden alussa suoritetussa jäsenkyselyssä, johon vastasi yhteensä 160 jäsentä. Kyselyyn vastanneista 84 prosenttia kertoi olevansa tyytyväisiä yhteistyöhön kauppakamarin kanssa. 59 prosentin mielestä kauppakamarin toiminta on parantunut viime vuosien aikana.

Kyselyn mukaan jäsenet ovat tyytyväisiä kauppakamarin viestintään ja 42 prosenttia sanoo viestinnän tason kohentuneen kuluneen vuoden aikana. Kauppakamarin jäsenkirje on eniten käytetty viestintäväline ja myös se kanava, jota jäsenpalautteen mukaan tulisi ensisijaisesti käyttää.

Kyselyyn vastanneiden jäsenten keskuudessa 59 prosenttia on sitä mieltä, että kauppakamarilla on näkyvä rooli Suomen ja Ruotsin elinkeinoelämää koskevassa julkisessa keskustelussa. Jäsenten mukaan pohjoismaista yhteistyötä edistävät tehokkaimmin poliitikkojen ja virkamiesten kanssa käydyt keskustelut. Myös se, että Suomalais-ruotsalainen kauppakamari osallistuu julkiseen keskusteluun kirjoittamalla mielipideartikkeleita ja puhumalla seminaareissa, nähdään jäsenten keskuudessa tärkeänä.

Noin 80 prosenttia on tyytyväisiä kauppakamarin tekemään työhön pohjoismaisen yhteistyön edistämiseksi. Sama koskee toimintaa Suomen ja Ruotsin elinkeinoelämän yhteistyöelimenä sekä uusien, maiden välisten liikesuhteiden solmimisen edesauttajana.

Yli 70 prosenttia on tyytyväisiä vuotuiseen 300-1500 euron jäsenmaksuun.

Kriittisissä kommenteissa peräänkuulutetaan muun muassa enemmän seminaareja ja tapahtumia muilla paikkakunnilla kuin Helsingissä ja Tukholmassa. Kauppakamari on lisännyt tapahtumien määrää viime vuosien aikana ja suurin osa niistä on toteutettu pääkaupungeissa. Maaliskuussa 2019 yli 300 ihmistä osallistui Vaasassa pidettyyn seminaariin, jonka teemana oli menestyminen Pohjoismaissa. Kauppakamari ilmoittaa vuoden 2019-2020 syksyn ja talven tulevista tapahtumista myöhemmin. Jotkut niistä sijoittautuvat muille paikkakunnille kuin Helsinkiin ja Tukholmaan.

Kauppakamari kiittää palautteesta ja arvokkaista kommenteista! Jatkamme työtämme jäsentemme hyväksi. Pyrimme tarjoamaan entistä merkityksellisempiä palveluita ja edistämään Suomen ja Ruotsin elinkeinoelämän välisiä kontakteja. Ota yhteyttä, jos sinulla on kysymyksiä tai ehdotuksia. Yhteystietomme löytyvät täältä: https://finsve.com/yhteystiedot.

Aiheeseen liittyvät artikkelit