Uutiskirjeet

Auta leipomalla

Auta leipomalla

Suomeen uusi hyväntekeväisyyshanke, joka luo myös kaupallisia mahdollisuuksia.

Idea on oikeastaan hyvin yksinkertainen; lapset leipovat toisten lasten hyväksi. Hankkeen luoja, tanskalainen Lars Møller, on 16 vuodessa tehnyt ”Bag for en Sag” -tempauksesta Tanskan suurimman tapahtuman. Siihen osallistuu yli 1 600 koulua ja päiväkotia 475 tanskalaisella paikkakunnalla. Lapset, vanhemmat, isovanhemmat, opettajat ja lastenhoitajat osallistuvat vuosittain Bag for en sag -tempaukseen ja keräävät näin rahaa tanskalaiselle lastenjärjestölle.

Auta leipomalla -hanke käynnistyy Suomessa yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton, MLL:n kanssa. Tavoitteena on auttaa MLL:a sen työssä ja luonnollisesti kerätä rahaa organisaatiolle. Lokakuussa 2021 kaikki koulut ja päiväkodit ympäri Suomen kutsutaan mukaan leipomaan. Leivonnaiset myydään esimerkiksi perheelle, ystäville, henkilökunnalle, ja kaikki rahat menevät lyhentämättömänä MLL:lle.

”Olemme luoneet Tanskan suurimman menestyksen ja nyt teemme saman Suomessa. Lapset auttavat toisia lapsia, leipovat ja oppivat samalla jotain leipomisesta, raaka-aineista ja keittiöhygieniasta. Lisäksi saamme lapset ymmärtämään, että kaikilla lapsilla ei ole helppoa”, Lars Møller sanoo.

Erityistä Auta leipomalla -hankkeessa on, että lapset auttavat toisia lapsia. Se lisää sekä lasten että muun yhteiskunnan sosiaalista ymmärrystä. Auta leipomalla ‑hankkeesta hyötyvät kuitenkin muutkin kuin vain lapset. Tanskassa monet yritykset ovat olleet mukana sponsoreina ja yhteistyökumppaneina.

Merkityksellinen yhteiskuntavastuuprojekti

”Kyseessä on upea yhteiskuntavastuuprojekti, joka saa paljon näkyvyyttä. Se luo myös kaupallisia mahdollisuuksia, sillä Auta leipomalla -hankkeen kautta tavoitamme lapsiperheet, opetushenkilöstön, koulut ja päiväkodit. Lisäksi yritykset voivat itse leipoa ja tarjota mukavan päivän työntekijöilleen”, Lars Møller sanoo.

Auta leipomalla on solminut sopimuksen suomalaisen kaupallisen radioaseman kanssa. Kanava haluaa leipoa, auttaa, mainostaa ja tehdä lähetyksiä suomalaisista paikoista, joissa leivotaan. Auta leipomalla ‑projekti on erinomainen mahdollisuus yrityksille, jotka haluavat olla mukana auttamassa ja saada samalla näkyvyyttä sekä projektille että itselleen.

Kuva: Adobe Stock


Aiheeseen liittyvät artikkelit